ch4-monoxid-gaze-detector-monoxid-de-carbon-instalatii-sisteme-tehnice-de-detectie-semnalizare-detectare-alarmare-alertare-la-monoxid

Detectie gaze, aplicatii industriale

Monoxidul de carbon (CO) este un gaz invizibil, inodor și fără gust, și este extrem de toxic pentru umans. CO este produsa in casa de orice aparat de ardere a combustibilului. În mod corespunzător aparatele instalate sunt proiectate pentru arderea combustibilului în mod eficient și să producă puține CO deșeuri, orice CO care este produs este ither evacuat din camera spre exterior de către un coș de fum sau coș de fum, inertă de un convertor catalitic asociat cu aparatul, sau este lăsată pentru a dispersa natural.

Riscul de a fi expus la CO în casa este determinată în principal de prezența aparatelor de ardere de combustibil și a aspectelor legate de întreținerea și utilizarea acestora, cel mai important factor de risc fiind utilizarea aparatelor cu gaz slab deservite și slab ventilate.

Emisiile de deșeuri de la aparatele de ardere de combustibil bine ventilate (inclusiv cele care ard petrol sau combustibili solizi) pot fi evacuate la exterior, fie printr-un racord la coș (sau convențional), închis (sau racord la coș), sau un chimneystack; în mod alternativ, un aparat de combustibil poate fi racordare la coș.
Fiabilitatea alarmelor CO în identificarea potențialelor niveluri periculoase de expunere CO intern depinde parțial de modul în care acestea sunt instalate în case. Orientarea este, de obicei, furnizate de către producător în baza EN 50292, care recomandă ca o alarmă este montat: în fiecare cameră care conține un aparat de ardere a combustibilului, cel puțin 300 mm de orice perete (pentru tavan montat alarme), cel puțin 150 mm de plafonul, peste înălțimea oricărei uși sau ferestre (pentru montat pe perete alarme), între 1 și 3 m (măsurată orizontal) de la sursă potențială de CO standardul recomandă, de asemenea, că o alarmă nu este montat: într-un spațiu închis, în cazul în care acesta poate fi obstrucționat, direct deasupra unei chiuvete, lângă o ușă, fereastră, ventilator hota, aerisire sau ventilare similară de deschidere, în cazul în care temperatura poate scădea sub -5 ° C sau să depășească 40 ° C.
PROCEDURI DE TESTARE SR EN 50291 Pentru alarme certificate conform EN 50291, 300 ppm testul de punct stabilit așa cum s-a descris în standardul a fost efectuat. Raportul de volum de gaz de testare utilizat în acest test este specificat ca 330 ± 30 ppm CO în aer. În scopul de a trece testul alarma trebuie să se activeze în termen de 3 min. In plus, de recuperare de la starea de alarmă a fost testat - alarma ar trebui să recupereze aerul curat de citire (zero), după resetare manuală, dacă este necesar, în termen de 6 min, atunci când sunt expuse la aer curat. A se vedea anexa pentru detalii. Timpul până la alarmă a fost calculat prin măsurarea timpului necesar pentru ca alarma să sune după ce concentrația de CO a atins limita inferioară specificată adică 300 ppm. 3.4.2 UL 2034 Pentru alarme certificate UL 2034, CO 400 ppm în testul de aer așa cum s-a descris în standardul a fost efectuat. A se vedea anexa pentru detalii. 3.4.3 generale Timpul de alarmă a fost calculat prin măsurarea timpului necesar pentru ca alarma să sune după ce a atins concentrația de CO limita inferioară specificată (de exemplu, 300 și 390 ppm pentru BS EN UL și, respectiv, testele) pentru fiecare test așa cum s-a descris de mai sus

.

Tags: Detectie