detector-monoxid-de-carbon-instalatii-sisteme-tehnice-de-detectie-semnalizare-detectare-alarmare-alertare-la-monoxid

Detectie monoxid de carbon

Alarme de fum, detectore incendiu locuinte.Normele europene de protecție împotriva incendiilor au decis să elaboreze orientări comune, în scopul de a realiza o interpretare similară în țările europene și să dea exemple de soluții, concepte și modele acceptabile.Piața impune noi cerințe de calitate și siguranță. protecție la foc astăzi face parte integrantă a unei strategii moderne de supraviețuire și de competitivitate Confederația Spune asociațiile de protecție a incendiilor în Europa (CFPA E are scopul de a facilita și de protecție a muncii de sprijin de foc în țările europene.

O avertizare timpurie este esențială dacă vă așteptați să scape și pentru a preveni o tragedie pentru familia ta atunci când focul este de rupere afară.

Un focar incendiu dintr-o țigară sau cabluri electrice supraîncălzite în pereții casei poate mocnească ore fără să știe vreodată dumneavoastră. În cazul în care sunteți avertizat la acest nivel de foc șansele de a scăpa sau a stinge focul ar fi foarte bine. Odată ce flăcările izbucni, casa ta poate fi schimbată într-un infern teribil în câteva minute, iar șansele de a salva vietile familiei tale sau le va fi plecat. Un foc mocnit care creează gaze toxice este, de asemenea, o mare amenințare pentru viața ta.
Scaparea este posibilă numai dacă sunteți avertizat de foc în timp.
Cea mai bună facilitate pentru a asigura o avertizare timpurie a unui incendiu este instalarea unul sau mai multe alarme de fum in casa ta.
În unele țări europene, instalarea de alarme de fum a devenit obligatorie.
Luați în considerare faptul că o alarmă de fum este doar un mijloc, printre altele. În unele țări pot fi permise alte tipuri de sisteme de detecții.
Alarme de fum, detectoare incendiu de locuinta trebuie să îndeplinească cerințele din EN 14604 și să fie testate așa cum s-a descris în acest document și să îndeplinească cerințele testelor iar CO-detectoare trebuie să respecte cerințele standardului CEN EN 50291.
Alarme de fum, de incendiu în casa este de a preveni leziunile, pierderea de vieți și proprietăți în incendii în case. alarme de fum sunt potrivite pentru uz casnic locuințe, vile, cabane și case mobile. În unele țări, ele sunt, de asemenea recomandate pentru a fi utilizate în grădinițe mai mici, ca o compensație pentru detectoarele de incendiu profesionale.
Cele mai multe dintre decese în incendii în apartamente devin victime proprii prin otrăvire, intoxicare cu fum. Mai ales în timpul nopții, când cei mai mulți oameni dorm, pericolul de a fi ucis într-un incendiu este iminent. Prin urmare, este important să se instaleze alarme de fum în toate casele. Alarmele de fum trebuie să fie instalate într-un mod, astfel încât semnalul de alarmă se aude în cazul în care oamenii dorm.
CO-detectoare nu sunt definite ca o alarmă de fum obișnuite și ele sunt folosite doar pentru scopuri speciale.
CO (monoxid de carbon) este un gaz incolor și inodor. Pentru că nu poate fi mirosit sau văzut, gazul vă poate afecta chiar înainte de a ști că este acolo. CO este dăunătoare, deoarece se va acumula rapid în sânge, care epuizează stratul de capacitatea sangelui de a transporta oxigenul. CO este gazul toxic dominant într-un incendiu și este cauza directă a majorității deceselor.
LA alarme de fum, detectorele cu baterii, ieșirea de sunet trebuie să fie de cel puțin 85 dB (A) la o distanță de 3m de alarma după 1 min de funcționare de alarmă și de cel puțin 82 dB (A), după 4 min.
Principalele alarme de fum acționate electric trebuie să aibă o putere de cel puțin 85 dB (A) la 3 m distanță după 4 min de funcționare de alarmă.
Puterea maximă a sunetului, atât pentru baterie și principalele alarme alimentat de fum nu trebuie să depășească 110 dB (A):
Fiecare alarmă de fum trebuie să aibă un marcaj CE, pe baza unei atestarea conformității de către un organism notificat. Alarma de fum trebuie să respecte standardul european al UE a mandatat-EN 14604, precum și îndeplinirea oricăror standarde și recomandări de aplicații locale relevante.
Alarme de fum pentru utilizare în case mobile ar trebui să aibă un test și conformitate de certificare Anexa L suplimentară EN 14604.
CO-detectoare trebuie să respecte cerințele standardului CEN EN 50291: Aparatură electrică pentru detectarea spațiilor de monoxid de carbon.
 
Precizari despre detectia de monoxid.
La nivel european in acest moment exista un singur pre-standard (si primul din istorie) privind carcteristicile tehnice si metodele tehnice de testare a echipamentelor de detectie CO in parcari si tunele:
EN 50545-1:2012 Aparatură electrică pentru detectarea şi măsurarea gazelor toxice şi combustibile din parcări şi tunele. Partea 1: Cerinţe de performanţe generale şi metode pentru detectarea şi măsurarea monoxidului de carbon şi a oxidului de azot
Urmare faptului ca produsele (majoritatea) existente pe piata necesita modificari majore si implica si testarea centralelor conform EN 61508-3 nivel SIL 1 (Safety Integrity Level 1 - ce asigura mai putin de un defect in 10 ani de operare) si unele metode de testare impuse pe partea de NO/NO2 erau imposibil de realizat, normativul a fost amendat anul acesta.
Publicarea acestuia va avea loc in ianuarie 2017, si practic acum data maximala de conformare este ianuarie 2019.Practic prin aceste certificari se doreste de catre noi realizarea unui sistem comun Fire&Gas, utilizat si in industrie.
Astfel este improprie definirea ca scop a echipamentului ca fiind conform pentru parcaje in conditiile in care acesta nu este si nu poate fi testat ca atare.
De retinut faptul ca standardele nu au caracter obligatoriu, ci doar normativele, care nici macar nu prevad obligativitatea instalarii unui astfel de sistem.
Asumarea tipului de echipamente ce se instaleaza se face exclusiv pe raspunderea proiectantului, instalatorului si beneficiarului.
.

Tags: Detectie