sistem-stingere-sisteme-tehnice-instalatii-antiincendiu-stingere-incendiu-

Stingeri bucatarii profesionale

Sisteme de stingere a incendiilor pentru restaurant sunt clasificate ca sisteme de stingere a incendiilor pre-inginerie chimice umede și pot fi găsite în toate tipurile de gătit comerciale și de facilități de servicii de produse alimentare gatite. Sistemele de stingere a focului sunt testate pentru stingerea incendiilor, care sunt inițiate în următoarele tipuri de aparate de gătit, fripteoze mari, plite, aragaz, fierbatoare, cuptoare hote etc.

Conform art.3.8.8. din P118/99 hotele bucatatriilor situate in cladiri inalte sau cu sali aglomerate vor fi echipate cu instalatii speciale de stingere a incendiilor. In acest sens, hotele de bucatarie vor fi asigurete cu instalatii de stingere a incendiilor cu substante speciale.

Agentul de stingere va fi ales astfel incat sa poate stinge eficient incendiile de Clasa F, asa cum sunt definite in SR EN 2.Instalatia va intra in functiune automat si manual in cazul aparitiei unui incendiu la hotele bucatariilor conform SREN16282-7.Conform SREN 2 este un system de stingere hote si bucatarii certificat SREN16282-7 si UL 300 cerinte pentru clasa de stingere “ F” - clasa asociata riscurilor de incendiu generate de o gama larga de uleiuri vegetale, grasimi vegetale sau animale.

Conform SR EN 16282 instalatiile trebuie sa fie inox, si sa aiba testul de spash la un laborator din lista NANDO, de exemplu DOP descrie testul de spash UL300 cu nr EX15622

Producătorii de sisteme de stingere a incendiilor pentru bucatarii, necesită contractori calificați de protecție împotriva incendiilor, ca noi, să fie formați și certificați.
Va rugam sa ne contactati pentru proiectarea, instalarea, service și testare & inspecta sistemul de stingere a incendiilor restaurant.

Sistemele de stingere a incendiilor pentru bucatarii sunt proiectate în mod specific, testate și aprobate pentru a asigura o protecție la foc pentru bucătării comerciale de gătit, hote, conducte.
Detectotul fuzibil cu sensibilitate la căldură se va activa automat sistemul. În cazul în care acționarea automată nu a avut loc, funcționează sistem manual prin tragerea mânerului sau un inel de pe stația de tragere manuală.
Aparatul de gatit alimentat cu combustibil, gaz și / sau electrice se închide automat.
Agentul de stingere a incendiilor chimic umed este evacuat prin duze pentru a proteja bucataria profesionala.

Tags: Stingere