novec1230-en14520-fk-5-1-12-sistem-stingere-sisteme-tehnice-instalatii-antiincendiu-stingere-incendiu-gaze-inerte--novec

1230 Fluid Fire Protection 3M ™ Novec ™ este o halon alternativă de ultimă generație conceput pentru a echilibra preocupările industriei de performanță, siguranța oamenilor și a mediului, ceea ce face ca Novec 1230 de fluid prima opțiune pentru tehnologiile durabile.EN ISO 14520-1/2006 – Sisteme de stingere incendiu cu gaze (Gaseous fire-extinguishing systems general requirements);EN ISO 14520-5/2006- FK-5-1-12 Proprietati fizice si proiectarea sistemului (Physical properties and
system design);

sisteme-reducere-oxigensistem-stingere-sisteme-tehnice-instalatii-antiincendiu-stin

Sisteme de reducere a oxigenului (ORS) sunt sisteme de prevenire a incendiilor, care creează în mod artificial mediile normobară și hipoxice în care cantitatea de oxigen de ardere este insuficientă pentru a declanșa un incendiu.

stingere-spuma-pulbere-aerosoli-sistem-stingere-sisteme-tehnice-instalatii-antiincendiu-stingere-incendiu-

Instalaţiile semifixe sunt acele instalaţii la care soluţia de spumă este refulată prin conducte şi duze instalate fix, ca şi componentele de generare a spumei, în timp ce spumantul concentrat (rezervoare de spumant şi dozatoare) şi apa sunt furnizate de dispozitive mobile acţionate de personal specializat.
Spumanţii concentraţi utilizaţi în instalaţiile de stingere cu spumă trebuie să fie conformi cu SR EN 1568-1, 2, 3, 4 sau o reglementare echivalentă.

sistem-stingere-sisteme-tehnice-instalatii-antiincendiu-stingere-incendiu-

Sisteme de stingere a incendiilor pentru restaurant sunt clasificate ca sisteme de stingere a incendiilor pre-inginerie chimice umede și pot fi găsite în toate tipurile de gătit comerciale și de facilități de servicii de produse alimentare gatite. Sistemele de stingere a focului sunt testate pentru stingerea incendiilor, care sunt inițiate în următoarele tipuri de aparate de gătit, fripteoze mari, plite, aragaz, fierbatoare, cuptoare hote etc.

Conform art.3.8.8. din P118/99 hotele bucatatriilor situate in cladiri inalte sau cu sali aglomerate vor fi echipate cu instalatii speciale de stingere a incendiilor. In acest sens, hotele de bucatarie vor fi asigurete cu instalatii de stingere a incendiilor cu substante speciale.

Agentul de stingere va fi ales astfel incat sa poate stinge eficient incendiile de Clasa F, asa cum sunt definite in SR EN 2.Instalatia va intra in functiune automat si manual in cazul aparitiei unui incendiu la hotele bucatariilor conform SREN16282-7.Conform SREN 2 este un system de stingere hote si bucatarii certificat SREN16282-7 si UL 300 cerinte pentru clasa de stingere “ F” - clasa asociata riscurilor de incendiu generate de o gama larga de uleiuri vegetale, grasimi vegetale sau animale.

Conform SR EN 16282 instalatiile trebuie sa fie inox, si sa aiba testul de spash la un laborator din lista NANDO, de exemplu DOP descrie testul de spash UL300 cu nr EX15622

  • 1
  • 2