• STINGERE INCENDIU

    Detectie tehnica si stingere incendiu, cu gaze, cu apa, la preturi promotionale

    Blue fire solutions executa sisteme stingere si detectie incendii pentru destinatii birouri, depozite cu destinatie antrepozitele frigorifice, depozite alimentare, industrie petroliera, medicala.

    Blue fire solutions executa sisteme pentru protejarea la incendiu a bucatariilor profesionale, camera reci, zone de pregatit alimente, depozitare alimente, zone bucatarii comerciale cu hote din inox si sisteme extractie vapori ulei din bucatarii comerciale.

    Blue fire solutions executa sisteme tehnice de detectie semalizare incendiu cu monitorizarea temperatura, monitorizare stricta racire, protectie produse congelate si marfuri depozitate, setarea flexibila a alarmelor, alarme diferentiale, prin intermediul de exemplu semnal deschiderea ușii, procesele de decongelare, curatarea cu presiune ridicata si / sau abur este posibilă, resitent la inghet, temperatura -40 ° C la 120 ° C

  • DETCTIE SEMNALIZARE INCENDIU

    Nou sisteme profesionale de semnalizare si detectie la incendiu

    Instalatii si sisteme detectie si semnalizare incendiu.

    Blue fire solutions ofera solutii si sisteme profesionale de semnalizare si detectare la incendiu pentru a interveni la timp si a limita pagubele cauzate de incendii.

    Blue fire solutions ofera o gama completă de tehnica de detectie incendiu conventional, adresabil, aspiratie, pentru protectie incendiu, detectie incendiu, stingere incendiu, alarmare vocala evacuare, iluminat de siguranta pentru protejarea persoanelor si bunurilor.

    Sistemele automate de incendiu detecteza un incendiu inca din faza incipienta, pun in miscare fortele de intervenţie, au rol de protectie, cu scopul de a detecta si semnaliza in cel mai scurt timp posibil si astfel pot preintampina o catastrofa.

    Un incendiu poate avea urmari deosebit de grave.

  • AVIZARE AUTORIZARE ISU

    Reglementări avizăre-autorizăre securitatea la incendiu

    Legea nr. 307 din 12 iulie 2006 privind apărarea împotriva incendiilor. Hotărârea Guvernului României nr. 571 din 10 august 2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu. Norme metodologice din 25 august 2016 privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă

    Hotărâre nr. 915 din 3 noiembrie 2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea a cerinţei de securitate la incendiu. Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 129 din 25 august 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

  • Detectie tehnica si stingere incendiu, cu gaze, cu apa, la preturi promotionale
  • Nou sisteme profesionale de semnalizare si detectie la incendiu
  • Reglementări avizăre-autorizăre securitatea la incendiu
gaze-inerte-inergen-sistem-stingere-sisteme-tehnice-instalatii-antiincendiu-stingere-incendiu-gaze-inerte-stingere-cu-inergen-IG541

Sisteme de gaz inert Azot IG100, Argon IG01, IG55 și IG 541 sunt produse 100% naturale, deoarece acestea sunt consituents de aer. Blue FireSolutions este întotdeauna axat pe aspectele de mediu ale produselor sale și a fost una dintre primele companii care au introdus tehnologii de gaze inerte în piață.(Niciun impact asupra mediului; 
En 12094 componente certificate, conformitatea CE 0068

Capete duze de deversare 180º: 13,2x13,2 (r=14,8m) 360º: 13,2x13,2 (r=9,3m) Parametrii funtionare Inaltime de montaj de la 0,3m pana la 7,1 m

BANC DE CILINDRI IN ROW SIMPLLE; 180 L la 4350 psi (300 bar) IG-541, RG SYSTEMS ™ GREEN FLOW Tehnologie de curgere continuă și controlată

Ig100 este de 100% azot pur, sistemele IG100 nu generează ceață sau de descompunere a produselor care pot fi periculoase pentru persoanele protejate și al mărfurilor.
Blue Fire SolutionsIG100 respecta ISO 14520-13, UNI EN 15004-8, NFPA 2001, EPA, VdsIG100

Instalaţii fixe de stingere a incendiilor cu IG – 541
Echiparea tehnică a clădirilor cu instalaţii fixe de stingere a incendiilor cu IG – 541
Sisteme de stingere a incendiilor cu IG - 541
Proprietăţile substanţei IG – 541, mecanismul stingerii incendiului cu IG – 541 şi domeniile recomandate pentru instalaţiile de stingere cu IG – 541, sunt prezentate în anexa nr.19.
Instalaţiile de stingere a incendiului cu gaze tip IG – 541 se realizeazǎ în sistem de inundare totală. (standard de referinţă SR EN 15004-10)
Sistemul cu inundare totală se realizeazǎ pentru spaţii închise la care uşile, ferestrele, tubulaturile etc., se pot închide înainte sau simultan cu începerea deversării gazului.
Pentru stingerea incendiilor din interiorul spaţiilor prin inundare totală, întreg spaţiul trebuie să fie umplut cu substanţa de stingere IG – 541, astfel încât procentul de oxigen sa scadă (în timp scurt), sub valoarea de menţinere a arderii.
La sistemele cu inundare totală pentru incendii instantanee şi de suprafaţă (declanşate de lichide inflamabile), cantitatea (masa) de substanţă de stingere deversată trebuie să acopere pierderile datorate neetanşeităţilor. Suprafaţa totală (m2) a golurilor ce nu pot fi închise trebuie să fie sub 3% din volumul (m3) incintei protejate, sau 10% din aria totala (m2) a suprafeţelor laterale şi părţilor superioare şi inferioare ale incintei.
Riscuri, La concentraţia volumică standard de stingere a incendiului, de până la 43%, substanţa de stingere IG – 541 nu pune viaţa oamenilor în pericol.
După stingerea incendiului, accesul persoanelor în încăperile respective este permis numai după evacuarea nocivităţilor prin ventilare natural – organizată sau instalaţie de ventilare mecanică.
Soluţii tehnice de realizare a instalaţiilor fixe de stingere a incendiilor cu IG – 541
Componentele instalaţiilor fixe de stingere a incendiilor cu IG – 541
Instalaţiile fixe de stingere a incendiilor cu IG – 541 se compun, în principal, din:
a) butelii cu IG – 541, grupate în baterii;
b) racorduri flexibile pentru conectare la colector;
c) colector;
d) dispozitive de acţionare electrică şi mecanică a buteliei pilot;
e) dispozitive şi echipamente electrice de detectare, semnalizare (acustică şi optică) şi de comandă;
f) aparatura de control;
g) elemente de monitorizare a stării elementelor de închidere a golurilor (uşi, ferestre, trape etc.);
h) reţeaua de conducte pentru transportul şi distribuţia substanţei de stingere;
i) duze pentru refularea substanţei de stingere în spaţiul protejat.
Gazul IG – 541 este stocat în butelii la o presiune de 150 bar, 200 bar sau 300 bar, la temperatura de umplere de 150C, presiunile maxime de lucru ale substanţei de stingere a incendiului IG – 541, la temperatura de 500C.

Instalaţii fixe de stingere a incendiilor cu IG-01
Echiparea tehnică a clădirilor cu instalaţii de stingere a incendiilor cu IG-01
Sisteme de stingere a incendiilor cu argon
Proprietăţile argonului ca substanţă de stingere sunt prezentate în tabelul 20.1 din anexa 20, iar mecanismul stingerii incendiului cu argon şi domeniile recomandate pentru instalaţiile de stingere a incendiului cu argon, sunt redate în anexa nr. 20
Instalaţiile de stingere a incendiului cu argon se realizeazǎ în sistem de inundare totală (standard de referinţă SR EN 15004-7).
Sistemul de inundare totală se realizează pentru spaţii închise, la care uşile, ferestrele, tubulaturile etc., se pot închide înainte sau simultan cu începerea deversării argonului.
Pentru stingerea incendiului prin inundare totală, întregul volum al spaţiului protejat trebuie umplut cu argon, astfel încât, concentraţia volumică procentuală a oxigenului din aer să scadă, în timp scurt, de la valoarea iniţială de 21,9%, la valoarea de 12%, când arderea încetează.
Riscuri, la concentraţia volumică standard de stingere a incendiului, până la 48,8%, argonul ca substanţă de stingere a incendiului nu pune în pericol viaţa oamenilor.
După stingerea incendiului, accesul persoanelor în încăperile respective este permis numai după evacuarea nocivităţilor prin ventilare natural-organizată sau instalaţie de ventilare mecanică.
Soluţii tehnice de realizare a instalaţiilor de stingere a incendiilor cu argon
Componentele instalaţiei de stingere a incendiului cu argon:
a) instalaţia de stocare a argonului:
i) butelii de oţel sau ansambluri de butelii grupate în baterie;
ii) supape de descărcare;
iii) colector de descărcare;
iv) componente auxiliare de control.
b) instalaţia de declanşare:
i) cilindri pilot
ii) supapa pilot
c) instalaţia de distribuţie:
i) conducte şi ansambluri;
ii) ajutaje (duze) de refulare a agentului stingător în spaţiul protejat.
d) echipamente electrice de alimentare, detectare, semnalizare şi comandă;
e) sisteme de susţinere pentru:
i) butelii cu argon;
ii) blocul colector.

Sistemele de azot sunt proiectate și fabricate în conformitate cu standardele internaționale

IG100 este cel mai mic de gaz, din cauza disponibilității ușor
IG541 este de 40% argon, 52% azot și 8% CO2
Sistemele IG541 nu generează ceață sau de descompunere a produselor care pot fi periculoase pentru persoanele protejate și al mărfurilor
Sistemele IG541 de amestec sunt proiectate și fabricate în conformitate cu standardele internaționale
Prezența CO2 în amestec accelerează și stimulează rata respiratory
IG55 este de 50% argon și 50% azot
Sistemele IG55 nu generează ceață sau de descompunere a produselor care pot fi periculoase pentru persoanele protejate și al mărfurilor
Sistemele IG55 Blend sunt proiectate și fabricate în conformitate cu standardele internaționale
IG55 este cel mai popular și este necesar gazul inert din cauza ei utilizează diferite
IG01 este 100% pur Argon
Sistemele IG01 nu generează ceață sau de descompunere a produselor care pot fi periculoase pentru persoanele protejate și al mărfurilor
Sistemele IG01 argon sunt proiectate și fabricate în conformitate cu standardele internaționale
IG01, datorită capacității sale de compresie mare, este cea mai bună alegere în cazul în care zona de depozitare este un factor critic.

Sistemele cu gaz inert sunt proiectate pentru descarcarea si amestecul omogen a agentului de stingere cu aerul din spatiul protejat pentru a atinge concentratia de stingere, prin reducerea concentratiei de oxigen sub limita intretinerii arderii si mentinerii acestei concentratii pana cand pericolul de incendiu a fost eliminat.

Sistemele cu gaz inert sunt proiectate utilizand un software certificat VdS, astfel incat sa asigure atingerea concentratiei proiectate in 60 de secunde. Deoarece nu exista posibilitatea descompunerii agentului de stingere, viteza de descarcare nu este critica.
Caracteristici generale ale gazelor inerte:
Sunt neutre pentru mediul inconjurator si usor de obtinut
Nu ataca stratul de ozon(Ozone Depletion PotentialODP = 0)
Nu contribuie la incalzirea globala (Global Warming Potential: GWP = 0)
Nu exista restrictii privind descarcarile de test
Agentul este stocat, comprimat in butelii, care pot fi amplasate la distanta fata de compartimentul protejat
Prin descarcare nu se produc substante corozive
In spatial protejat, la descarcare, nu se produce efect de ceata
Printre cele mai des intalnite aplicatii se gasesc spatii unde nu se poate utiliza stingerea cu apa cum ar fi: galerii, muzee, arhive, camere cu echipamente electrice, camere cu calculatoare si servere etc.
IG-100 AZOT
IG-100 AZOT este incolor, inodor, nu conduce electricitatea si are densitate aproximativ egala cu a aerului.
Specificatii azot:
• IG-100 este 100% Azot pur (cu 5% toleranta)
• IG-100 nu produce descompunere chimica prin expunerea la flacara in procesul de stingere
• IG-100 este listat de EN 15004 – 08, UNI EN 15004 – 08, NFPA 2001 Ed. 2000, CEA 4008, EPA, VdS.
• Pe durata descarcarii IG-100 asigura o atmosfera sigura si este eficace in procesul de stingere
• Sistemele cu IG-100 sunt proiectate si produse in concordanta cu standardele internationale
SISTEME CU GAZ INERT LA 300 BAR
Proiectarea si productia componentelor sistemelor de stingere este facuta in concordanta cu standardul EN 12094 si Directiva 99/36/CE.
Tehnologia sistemelor la o presiune de 300 bar permite:

BANC DE  CIL.  IN ROW SIMPLLE; 180 L la 4350 psi (200 bar) IG-541, RG SYSTEMS ™ GREEN FLOW Tehnologie de curgere continuă și controlată. realizat din alamă pentru o presiune de lucru de 4350 psi @ 68 ° F (300 bar @ 20 ° C), include discuri de spargere și indicator vizual de control (UF40I-Pxxx) Cartușul pilot sau cilindrul pilot include actuator electric (227SOL / 227SOLC) și actuator manual (227DMS / 227DM), iar cilindrii slabi includ tee (227TE) sau cot (227CO). Bancul include furtunuri flexibile de acționare (DH 11 / FH-6PO / FH-7PO / DH 10) 16 / FH-15CO / DH 20 / DH 21), supapă cu membrană (CVAD15), supape de reținere (VALAN-15CO / VALAN-20A), sistem de distribuire combinată (CMS-CMFxx-xx)

Banc de IG-541 (52% N2 + 40% Ar + 8% CO2). " www.firesolutions.ro                             1A+1R

KIT DE ACTIVARE.

Cartuș pilot de azot de 0,08 L echipat cu supapă model RGS-MAM-03 sau 03A sau 03B sau 03C din alamă. Include gabarit de control vizual, capac pentru protecție și accesorii pentru transport. Setul include un servomotor electric (227SOLR / 227SOLCR), servomotor manual (227DMS / 227DM), furtun de activare 1000mm (DH11 / DH10 / FH-7PO / FH-6PO), suport la perete și cot sau tee pentru conectarea la robinetul cilindrului agent. (227CO / 227TE). Pentru sisteme reglate la presiune la ieșire de 60 bar.www.firesolutions.ro                          1A+1R

Furtun descarcare DH-15 1/2"G 400MM            

Sistem ancorare   POHE140 for 140 litres cylinders (                

Regulator presiune                          

Duza deversare                     

Set Semnalizare/Atentionare ZONA STINGERE IG541                          

Clapeta suprapreusine de perete  - RAL9010 EN1364                                   

Teava trasa otel SR EN 10216/1-SCH 40,                       

Fitinguri otel ANSI B16.11 cu filet NPT                            

4WB - 4 Prindere patru directii Losb si Lsb                       

H3 Lo.SB -  Prindere seismica longitudinala                    

H2 Lsb - Prindere seismica laterala                                    

H1 Psb- Prindere seismica portanta                             

Transport special ADR                       

Manopera instalare sistem mecanic, teste, probe                         

Test integritate volum mentinerea concentratiei gazului de stingere.                              

Centrala SDAI cu Panou de stingere               

Detector optic conventional S101                      

Detector de caldura conventional H-temperatura clasa BS                        

Baza conventionala - Pentru detectoarele conventionale                   

Semnal de avertizare vizuala  "FIRE ALARM".                              

Buton incendiu resetabil Galben                   

Contact Magnetic usa NO NC COM                                 

Buton incendiu resetabil  Albastru                                      

Sirena actionare stingere -  de perete conventionala cu flash alba prealarma                    

Sirena actionare stingere -  de perete conventionala cu flash rosie                             

Cabluri,tub, prinderi, cleme mufe presetupe etc                       

Cabluri, accesorii de montare                    

Manopera instalare sistem electric SDAI, teste, probe                                   

Gazele utilizate în instalaţiile fixe de stingere a incendiilor
 
Produse de stingere (gaze inerte) Compoziţie chimică Formula

Standard de referinţă

SR EN

FK-5-1-12 Dodecafluoro-2-methylpentan-3-one CF3 CF2 C(O)CF(CF3 )2 SR EN 15004-2

HCFC amestec A

HCFC-123

HCFC-22

HCFC-124

Dichlorotrifluoroethane

Chlorodifluoromethane

Chlorotetrafluoroethane

Isopropenyl-1-methylcyclohexene

CHCl2CF3

CHClF2

CHClFCF3

C10H16

SR EN 15004-3
HFC 125 Pentafluoroethane CHF2CF3 SR EN 15004-4
HFC 227ea Heptafluoropropane CF3CHFCF3 SR EN 15004-5
HFC 23 Trifluoromethane CHF3 SR EN 15004-6
IG-01 Argon Ar SR EN 15004-7
IG-100 Azot N2 SR EN 15004-8
IG-55

Azot   (50%)

Argon (50%)

N2

Ar

SR EN 15004-9
IG-541

Azot   (52%)

Argon (40%)

Dioxid de carbon (8%)

N2

Ar

CO2

SR EN 15004-10

Tags: Proiectare Incendiu, Executie instalatii, Design, DIN EN 14604, Stingere

  • Aplicatie bucatarie profesionala

    Aplicatie bucatarie profesionala

    Orice incendiu este însoţit de fenomene chimice şi fizice cum sunt: reacţii chimice pe timpul arderii, degajarea şi transferul de căldură, producerea de flăcări şi fum, degajarea, separarea şi răspândirea produselor arderii, formarea schimbului de gaze etc.

  • Sisteme rapide de detectie incendiu

    Sisteme rapide de detectie incendiu

    Curgerea hidraulică a fumului este din punct de vedere chimic nereactivă, pentru că reacţia de combustie este practic întreruptă la o anumită distanţă de flacără, deoarece reacţiile chimice devin aproape complete, iar pe de altă parte are loc răcirea fumului (de exemplu, prin antrenarea de aer proaspăt în norul de fum) ce încetineşte puternic cinetica reacţiei.

  • Evacuare fum si gaze fierbinti

    Evacuare fum si gaze fierbinti

    Deplasarea fumului prin clădire este consecinţă a forţei Arhimedice (fenomenul de flotabilitate: fumul este mai uşor decât aerul şi urcă în absenţa altor surse de presiune antagonice) şi a diverselor câmpuri de presiune ce se regăsesc într-o clădire incendiată. Fumul se poate acumula în golurile existente în zona superioară a încăperilor sau poate curge lent după direcţii orizontale în cazul volumelor cu deschideri puţine.

  • Stingere apa camera tehnica

    Stingere apa camera tehnica

    Apa utilizată în instalaţiile fixe cu apă pulverizată trebuie să nu conţină particule în suspensie care să prezinte pericol deînfundare a duzelor. Instalaţiile fixe de apă pulverizată se realizează în circuite şi sectoare; un circuit se constituie astfel încât debitul să nu depăşească 50 l/s şi să fie acţionat dintr-o singură vană de acţionare. Un sector se compune din mai multe circuite fără a depăşi debitul de 200 l/s.

  • Detectare punctiforma incendiu

    Detectare punctiforma incendiu

    Fumul este un loc de schimb termic radiativ cu mediul ambiental. În timp ce emite radiaţie termică, fumul trimite către un receptor un flux termic în care intervin: dimensiunile de volum ale fumului, temperatura, caracteristicile optice în vizibil şi infraroşu şi un factor de formă; Fumul este un mediu a cărui transparenţă limitează vizibilitatea. Acest aspect este foarte important în securitatea persoanelor surprinse de incendiu în clădire sau a pompierilor ce intervin pentru stingere. Caracteristicile optice – în domeniul vizibil – şi dimensiunile volumului ocupat de fum trebuie să fie luate în calcul pentru a determina o mărime ce caracterizează opacitatea fumului pe o anumită lungime.

Ne gasiti in Bucuresti, Buzau

Strada Matei Basarab, 100,
CP 030788
Strada Unirii, bloc E5,
CP  121272 
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;